Biomassa uit natuur en landschap

Wat is biomassa ?

Biomassa is plantaardig of dierlijk materiaal dat kan worden gebruikt als grondstof of energiebron.
Je kunt daarbij denken een maïs, suikerbiet, mest, zuiveringsslib, GFT, hout, koolzaad, afvalolie, gras etc. In deze tekst wordt een uitleg gegeven over biomassa die vrijkomt uit beheer van natuur, bos en landschap.
Deze biomassa is onder te verdelen in:

Het materiaal is daarnaast onder te verdelen in droge en natte biomassa, met de daarbij horende verschillende verwerkingsmethoden.

Houtige biomassa

Feitelijk is al het materiaal van boom en struik biomassa. Tegenwoordig wordt het begrip biomassa echter meestal gebruikt wanneer hout niet in stammen, maar in houtsnippers wordt afgevoerd. Bij
zaaghout of vezelhout spreekt men niet van biomassa.

Houtchippen

Van Regteren heeft met de aanschaf van een hoogcapaciteit chipp machine zich gespecialiseerd in het chippen van takken, bomen en snoeihout. Door gebruik te maken van machinaal knippen en sorteren van takken en bomen kunnen wij de houtstroom gereed leggen voor de chipp machine. Door een plan te  ontwikkelen waarbij we veel opbrengsten genereren uit de houtproductie kunnen we nagenoeg kosteloos bos percelen, singels en ander houtopstand voor diverse overheid, gemeenten bedrijven en instellingen als ook particulieren verwerken.

Voor meer inlichtingen of informatie kunt u zich altijd wenden tot een van onze ervaren medewerkers die u graag geheel vrijblijvend te woord willen staan op het gebied van hout chippen en de biomassa stroom. 

Serieus alternatief

Zomaar wat voorbeelden die laten zien dat op steeds meer plaatsen biomassa benut wordt als grondstof of energiebron. Ieder heeft zo zijn eigen motieven om te kiezen voor biomassa:
– Landgoed Twickel in Delden wil met de moderne houtgestookte verwarmingsinstallatie een bijdrage leveren aan het milieu, maar ook de hoge gasprijs heeft bij de keuze een rol gespeeld.
– Kartonproducent Solidpack wil duurzaam produceren en heeft met natuurgras een hoogwaardige grondstof gevonden. De tuinder wenste niet langer afhankelijk te zijn van de sterk schommellende gasprijs. En de centrale in Steenwijk past perfect in het gemeentelijk beleid om de stad duurzamer te maken.

Voorwaarden zijn o.a. :

Deel deze pagina: